страните от ЮИЕ

Към настоящия момент не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения на противоепидемичните мерки у нас. Това стана ясно от проведената днес работна среща в Министерството на здравеопазването, на която присъстваха здравният министър, заместник-министрите, доц. Ангел Кунчев и експерти, ангажирани с наблюдението на епидемичната обстановка.

Затяга се контрола по границата

Пристигащите от страни от „червената зона“, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, ще предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България, а в противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.

Държавният главен здравен инспектор е готов да предложи актуализация на противоепидемичните мерки в страната в зависимост от разпространението на Омикрон у нас и пандемичната обстановка.

Създадоха пандемичен комитет за контрол на мерките

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър доц. Георги Йорданов.

В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук