Американски предприемач и основател на корпорацията „Майкрософт” Бил Гейтс отговори на конспираторите, че именно той е виновен за коронавирусната пандемия.

В последните два месеца Гейтс е един от най-мразените хора на земята. Според някои хора именно той е участвал в пандемията от коронавируса. А целта му била, чрез ваксина да вкара чипове за проследяване в телата на хората.

Милиардерът обаче смята, че това е толкова „глупава” теория, че не си заслужава да я опровергава.

След избухването на коронавирусната пандемия в социалните мрежи се разпространи твърдение, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е участвала в създаването на заразата, за да поставят проследяващи чипове на хората в световен мащаб.

Глупав и безумен слух

„Никога не съм се занимавал с микрочипове. Почти невъзможно е този слух да бъде опроверган – толкова е безумен и глупав”, каза Бил Гейтс пред „Business Insider”.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е вторият най-голям спонсор на Световната здравна организация, който осигури 9,76% от бюджета на организацията през 2018-2019 г. Фондацията се занимава главно с финансиране на изследвания, свързани със създаване на нови лекарства и ваксини.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!