Центърът на София ще е блокиран по време на Церемонията по откриване на българското европредседателство. Ще бъдат забранени движението и паркирането по ключови улици около Народния театър и НДК. Живеещите в центъра на града, които паркират с целогодишни стикери, могат да търсят свободни паркоместа в близки улици в района, обясниха от Столичната община.

Докато текат последните подготвителни ремонти в центъра на София преди началото на Българското европредседателство, шофьорите ще трябва да сменят колите с колелета.

12 ключови улици в центъра на София ще бъдат затворени за движение или са със забрана за паркиране непосредствено преди и след Церемонията по откриване на българското европредседателство. Карето около Народния театър „Иван Вазов“ и НДК ще бъдат затворени.

Забранено за паркиране ще е карето от улици около театъра и ул. „Гурко“ от 17:30 ч. на 10 януари до приключване на церемонията на 11-и.

Абсолютно забранено за движение ще е същото каре от 8 ч. сутринта на 11 януари, когато е Официалната церемония по откриване, до приключване на церемонията.

На 12 януари, в петък, засилените мерки за сигурност ще са в сила около НДК, съобщава БНТ. Движението може да бъде спирано по улиците „Доспат“, „Христо Стамболийски“ и „Баба Неделя“ при бул. „Витоша“. А от 11 до 12 ч. в същия ден автобусите няма да спират при Моста на влюбените.

По време на 6-месечното европредседателство движението по основни булеварди също ще бъде спирано временно.

Постове на Пътна полиция на всяко по-голямо кръстовище ще затварят движението поетапно за времето на преминаване на кортежите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук