Борис Бонев
На снимката: Борис Бонев, общински съветник от гражданската организация „Спаси София“.

Общинският съветник Борис Бонев вчера е получил информация от българските служби, че има непосредствена заплаха за живота му. Това съобщи самият той в своя Фейсбук профил днес. 

Чрез публикация във фейсбук профила си и в страница на „Спаси София“, Бонев информира, че информацията е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби и вече е дал подробни показания пред компетентните органи за потенциалните причини за заплахите. Според него те най-вероятно се дължат на работата му като общински съветник и на дейността на организацията.

„Винаги съм очаквал, че с борбата ни за почтена София можем да предизвикаме раздразнение у някои сенчести и богати фигури в България. Те обаче трябва да знаят, че гласът на истината не може да бъде заглушен. 90-те години са минало и гражданското общество няма да бъде спряно. Очаквам в най-кратки срокове компетентните органи да излязат с информация за поръчителите“, пише още Бонев в поста си.

Бонев е част от „Спаси София“ – организацията, която разобличава голяма част от безобразията на Столичната община. Пример за такова е разследването на ремонта на ключовата софийска улица „Граф Игнатиев“, което доведе до оставката на бившия зам.кмет Евгени Крусев заради нарушение на закона за обществените поръчки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук