арх. Борислав Игнатов
на снимката: арх. Борислав Игнатов

Кандидатът за кмет на София на „Демократична България“ Борислав Игнатов обяви в предаването „Панопрама” по БНТ, че един от основните проблеми на София е корупцията. Неговите планове са да се справи с този проблем, чрез дигитализация на процесите.

„Залогът на тези избори е много голям, за това и страстите са толкова изострени още в началото на кампанията“, каза арх. Борислав Игнатов.

Според него тези избори са изключително важни и в аспекта на ситуацията в цялата страна. Той припомни за натиска върху обществените медии, включително безпрецедентно спиране на излъчването на БНР, също така продължаващите протести срещу избора на главен прокурор. „Смятам, че такъв вид насаждане на предопределен избор е недопустим.

„В момента залогът е дали ще има промяна и дали статуквото ще успее да удържи това положение – дългогодишен застой и бавни темпове на развитие или ще има качествена промяна в управлението на общините”, каза още Игнатов.

„Това, че в момента няма тротоари в кварталите, всъщност е израз на лошото управление. Това е един цял процес. Ние имаме истински екип, който да внесе промяна. Трябват конкретни действия, но за да бъдат извършени, трябва политическа воля. Трябва доблест, честност в управлението. Ние искаме да направим точно това чрез мерките, които са в нашата програма“, изясни той в диспут с представителите на ГЕРБ и НФСБ.

„Искаме да пресечем корупцията. Това ще стане чрез дигитализация. Сред нашите общински съветници има IT специалисти и в рамките на една година ще променим коренно общината и връзката й с гражданите. Ще въведем SOFIA ID. Прозрачността на дигиталното управление ще скъса корупционните зависимости”, заяви уверено Игнатов

За него победа е, че в момента в София има оспорвана борба на идеи, концепции и експертиза.

„Ако ние получим подкрепата, за да реализираме нашите виждания ще направим от София един нов, много по-добър град, с по-добро темпо, ще надградим това, което е направено до момента”, завърши Игнатов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!