Бойко Борисов
На снимката: премиерът Борисов и финансовият министър Горанов по време на инспекцията /снимка: Фейсбук, кадър/

Премиерът Борисов показа пренебрежение към новото послание от тази сутрин на пребиваващия вероятно в Дубай бизнесмен Васил Божков, на който българската прокуратура повдигна 18 обвинения.

„Да си пише човекът, какво лошо има? Всеки може да пише. Аз строя с колегите“ – заяви Борисов при инспекцията трасе от АМ „Хемус“, на която го придружиха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

От снимка на Божков, качена във „Фейсбук“, този път не се виждат инициалите ББ, а телефонен номер. Чатът е от 2018 г., единият от 13 юни – когато е рожденият ден на премиера. „PS: За забавление: Ч.Р.Д., ББ! Пак“, завършва Божков, който показва съобщенията.

Инспекция на рождения си ден

На своя 61-ви рожден ден Борисов инспектира строежа на АМ „Хемус“ в участъка от „Боаза“ до пресичането с пътя Луковит-Угърчин, който включва и пътен възел „Дерманци“.

„Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово“, каза той.

Премиерът Борисов посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра.

В инспектираното от премиера трасе на „Хемус“ работи екип от над 50 археолози, разкрили ценни артефакти. Специалистите изтъкнаха значимостта на откритото селище, в което са намерили различни видове преработвателни пещи – на 1100 и на 1700 години. Борисов им благодари за активната работа и изрази задоволство, чи всичко, което намират, после ще може да бъде показано в музеите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук