Бойко Борисов и Делян Пеевски

Независимо един от друг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски отбелязаха като успех на правителството направените с протестиращите земеделци договорки, с които напрежението беше овладяно за кратко.

Искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност, с това, което от ден първи ги моля – да седнат да преговарят, коментира пред журналисти в парламента Борисов.

Вчера го направиха, днес няма задръствания в София и се надявам, ако трябва нещо от парламента, да го решим, правителството да си доведе до край преговорите, добави той.

Борисов коментира, че снощи се е чул с премиера Николай Денков, който го е запознал как вървят преговорите.

Има пълната ни подкрепа като парламентарна група,

ако трябват законови промени, каза лидерът на ГЕРБ.

Попитан дали има коалиция между „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), ГЕРБ-СДС и ДПС, Борисов отговори: „Може да го наричаме сглобка, може механизъм, може некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП и ДБ, нито с ДПС„.

Той уточни, че с малко депутати на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ реформи не могат да бъдат направени,

затова „се прибавиха и колегите от ДПС, за да направим конституционните промени“.

Поздравявам правителството, че вчера се разбраха и достигнаха до разумни решения и двете страни, каза и депутатът Пеевски.

На въпрос за намеренията на „БСП за България“ да внесат предложение да се върне забраната за внос от Украйна, Пеевски каза, че всеки има право да прави своята политика. ДПС каквото има, го гласува вече, допълни той, цитиран от БТА.

По повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за участие на ДПС в управляващата коалиция, Пеевски коментира: „Коалиция няма, както виждате“. Те работят заедно по определени теми, ние също ги подкрепяме по определени теми, посочи той. Самите те казват, че нямат коалиция, допълни депутатът.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук