Бойко Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

Опозицията вече се усеща, че ще загуби и тези избори и затова „стават толкова злобни и жлъчни“, заяви в Стара Загора премиерът Бойко Борисов. По думите му това е проличало на дебата. Той иронизира опонентите, като каза, че в ГЕРБ имат желание да им намерят някакъв дефект, но не могат и причината е, че опозицията нищо не е построила или направила.

„Следващата седмица ще открием нов германски автомобилен завод в Пазарджик. Плюс околовръстното, пътят Пловдив – Асеновград. Искам да видя дали за сезона ще успеят да стане пътят до Слънчев бряг, за да няма тапи изобщо. В Бургас световно първенство по лека атлетика ще се провежда – и там искам да видя как вървят нещата следващата седмица“, каза Борисов.

Премиерът добави, че в момента у нас се правят огромни строежи, а успехите дразнят опозицията.

„И те затова беснеят, яд ги е, защото виждат, че и доходите се вдигат, и инвестициите са големи. Виждате президентът като има нещо хубаво вика – това хубаво, онова хубаво. А иначе лошото само за правителството. Разбираме ги и те водят своята политическа стратегия – каза Борисов – Онзи ден и „Гардиън“, и руските медии излязоха с коментар за мен. Но и двете внимателно казват, че добре се оправям. Трудно ми е, но балансът засега го има. Успяхме да водим балансирана политика и с Русия, и със САЩ. Аз се съпротивих Черно море да стане зона на конфликти, защото това е най-опасното. Важно е, че успяхме и с Турция да се разберем и сега да имаме 0% миграционен натиск, когато в Европа се сцепват. За чужди оръжия на територията на България аз не съм чул.“

В коментар за предстоящото започване на строежа на интерконектора с Гърция премиерът заяви, че правителството иска „отвсякъде да можем да получаваме газ, за да може България да е независима“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук