Борисов по време на инспекцията на трасето от новата магистрала Видин-Монтана

Премиерът Бойко Борисов продължава с ежедневните обиколки с джипа из страната, който се излъчват на живо в сициалната мрежа „Фейсбук“ и които нерядко произвеждат остроумия, на които може да завидят редица професионалисти.Днес например беше инспектирано строителството на новата магистрала Видин-Монтана, придружено с напоителен снимков и видео материал.

Премиерът беше придружен от регионалният министър Петя Аврамова и нейния заместник Николай Нанков. С премиера беше и Росица Кирова, която ръководи гражданското сдружение „Единни за Видин”, бивш координатор на партията на Слави Трифонов.

В старанието си да впечатли своеобразните си домакини и хилядите, които са на живо, той направи своеобразна реклама на съвсем друг град.

„Това е прекрасен край. Ако има магистрала, дет се вика от големите градове, от София ще идват да видят Дунава, дет се вика Радецки.

Лапсусът бързо беше поправен от Кирова, която напомни, че корабът „Радецки“ се намира в Козлодуй. Това не притесни премиера, който го „обърна на шега“ и продължи с любимата си тема – комунистите.

„Хората в Димово се радват, че пътят им става, независимо, че кметът е от ДПС“, каза още той. „Първо ходим в калта, после по чакал, после по асфалт. Това са процедурите, без да се накаляш не става. Иначе комунистите да са го направили отдавна. Щом не са го направили е било трудно“

По-рано през деня Борисов се отби и в Димово, където на улицата се видя с кмета Светослав Славчев от ДПС за новия път.

„Хем, няма да им се пукат къщите, хем нема трафика – тир след тир да е тук. До 2 години ще го изкараме!“. Така са правили едно време пътищата. Мине някой Москвич или Волга през селото и това е. А сега гледай какво е!“

После премиерът разговаря и с ръководителя на проекта за строителство на пътя, който се оказа, че е прекарал COVID-19. Освен това заради работата си се е преместил със семейството си от стара Загора. Борисов поздрави и работниците, ангажирани с най-новата магистрала Видин-Монтана и се отправи към следващата инспекция.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!