Божков избори

Интензивна дискусия за предстоящите избори протича между бизнесмена Васил Божков и шоумена Слави Трифонов във Фейсбук. Лидерът на „Има такъв народ“ публично отказа да се коалира с бизнесмена, заради което беше определен като „патерица на хунтата“.

„Много от целите на Българско лято и ПП ”Има такъв народ” съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на #избори2021“, написа рано през деня в социалната мрежа Божков, срещу когото прокуратурата е повдигнала 18 обвинения.

Много от целите на Българско лято и ПП”Има такъв народ” съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на #избори2021.
Слави, ако наистина искаш да спасим България – да се обединим.
#БъдетеСмели

Публикувахте от Васил Божков в Сряда, 17 февруари 2021 г.

„Слави, ако наистина искаш да спасим България – да се обединим. #БъдетеСмели“, добави бизнесменът. Той придружи посланието си с публикация, на която се виждат посланията на двете политически сили и съвпадението на основните им цели.

Малко по-късно Божков получи отказ на предложението си отново в социалната мрежа и заявка, че „Има такъв народ“ ще се яви самостоятелно.

Още на 30 ноември аз заявих, че партия “Има такъв народ” ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал.

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Последва и нова публикация от лидера на „Българско лято“, чрез която обвинява новия политик в „егоцентризъм“ и „силни зависимости“.

Припомняме, че партията на Божков „Българско лято“ не успя да се регистрира за участие в изборите на 4 април, след като прокуратурата обжалва решението на Софийския градски съд, с което формацията на Божков бе допусната да се впише в регистъра на политическите партии.

Тогава лидерът й обяви, че ще участва на изборите с „мандатоносител“, като под това вероятно е имал предвид регистрация на друга партия. Общо 31 партии и 8 коалиции са подали документи за участие в парламентарните избори на 4 април.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!