Бойко Борисов
на снимката: Бойко Борисов, премиер

Премиерът Бойко Борисов призова българите да подкрепят родния туристически бранш. По време на инспекцията на главния път E-79 в участъка Ботевград – Мездра, министър-председателят коментира протеста на туроператорите и превозвачите.

„Важен е диалогът на туристическия бранш с хората, трябва да се привлекат близо милион българи, които ще си изхарчат парите в Гърция”.

„Макрон и Себастиян обявяват неща, които ние преди седмици сме обявили”

По отношение на протеста, Борисов каза:

„Пратил съм министрите да говорят с тях. Правим, каквото можем. Ние отворихме границите 2 – 3 седмици по-рано от другите държави. Бяхме смели и отговорни и това ни се отплати. Ползвахме най-добрата експертиза от медицинските специалисти. Днес Макрон, Себастиян обявяват неща, които ние преди седмици сме обявили“.

Българите да подкрепят родния туризъм

„Българите трябва да подкрепят българския бранш, а не да протестират срещу българския туристически бранш, избирайки чужди дестинации. Трябва да си привлекат близо милион българи, които ще си изхарчат парите в Гърция. Важен е диалогът на туристическия бранш с хората. Редно ли е да даваме пари, а българите, платежоспособните особено, да отиват в Гърция? Това казвам, даваме грантове и продължаваме с тях, но диалогът с хората е важен. Те трябва да рекламират и да поемат ангажимент към хората, че техния хотел е евтин, рибата ни е по-хубава, по-прясна, по-евина. Не може да дадем парите на Северна България да ги дадем там. Държавният бюджет е един и на всички. Ако някой иска да сравни икономиката на България с Франция и Германия, съжалявам. Важно е това, което се прави“, посочи той.

По думите на премиера, самите хотелиери трябва да си рекламират бизнеса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!