Тъжен ден е днес и съвпада с национално предателство. За една шепа парички онези хора са предали Господа, а тези предадоха мечтите и очакванията на много хора. Това сравнение направи премиерът в оставка по време на заседание с министрите си в хола си.

Поводът за изказването е върнатият мандат от „Има такъв народ“.

Всичко сме направили, но не им стига, искат диктатура, абсолютно мнозинство, но няма да го постигнат. Но ще ни вкарат в изключително тежка политическа криза, каза той

И допълни, че и при следващи избори няма да се получат разговори.

„По този начин, по който се насъскваме всички партии и на следващите избори няма да се седне да се говори. Всички са от едно котило – Таня, Мая и т.н.“, каза още Борисов.

Той отново не пропусна да разкритикува президента. Мнението му е, че „поредните лъжи са станали факт и никой не е предложил план, като същевременно всички са вторачени и „слугуват на Радев, да му променят кодексите”.

Интересно е, че премиерът в оставка обвини „умните и красивите“ в протакане на законодателни промени като именно ГЕРБ, заедно с гласовете на БСП и ДПС провалиха днешното заседание.

За разлика от парламента, ние работим. Вече мина един месец от изборите, а продължават умишлено да се протакат решенията. Неслучайно парламентът не се събра да работи, защото голяма част от умните, красивите и знаещите не ходят на работа така, както бях предупредил. Те обичат да спят до късно, друг да работи, а те да му намират косура“

В края на срещата премиерът в оставка връчи Плана за възстановяване на Томислав Дончев. Друг акцент беше удължаването и извънредната противоепидемичната обстановка – до края на май.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!