Борисов и Цветанов
На снимката: Бойко Борисов и Цветан Цветанов във времето, когато Цветанов беше част от ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира новата партия на дългогодишния му заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му отношенията между тях са като между бивши съпрузи. Борисов обеща да не каже нищо лошо по адрес на бившия втори в партията и му пожела успех.

„Няма как да коментирам нещо за човек, който 20 години е бил при мен и сега да кажа нещо лошо. Колкото вземе толкоз, пожелавам му успех“.

Така премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос относно новия политически проект на бившия си заместник Цветан Цветанов.

„Ние сме като едно семейство, след 20-годишен брак сме се разделили. Той си има ново семейство, а при мен останаха децата. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех“, допълни Борисов.

В неделя бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов учреди собствена партия – „Републиканци за България“.

„Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари“, каза Цветанов с явна препратка към премиера.

Но Борисов отказа да влезе в полемика с бившия втори в ГЕРБ, въпреки че от партията вече излязоха с позиция по повод изказванията на Цветанов. В петък от централата призоваха да се поставя под съмнение всичко, казано от Цветанов. Новият му политически проект беше коментиран и от ключови фигури в партията като Менда Стоянова и Даниела Дариткова.

Премиерът днес беше в Ловеч, където посети новоокрития храм „Св. св. Кирил и Методий“ и училището към него.  Митрополит Гавриил удостои премиера с Ордена на Ловчанската света митрополия заради църковни заслуги.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!