БСП

Фалшива новина е, че 100 души са напуснали БСП-Варна, съобщиха от пресцентъра на левицата. Повод за позицята за медийни публикации от по-рано през деня, че около 100 социалисти от Варненско напускат  редиците на столетницата заради Нинова. Като конкретна причина са посочени „съществени разминавания с ръководството на партията“

„В националните медии се тиражират напълно неверни и непроверени информации,  че 100 члена на БСП са напуснали партията във Варна на 1-ви март. Официално получените заявления са само и единствено 7 на брой.

От централата акцентират, че един от „набедените“ за напуснали дотри е изпратил декларация, че не напуска и не знае защо името му се използва по подобен некоректен начин. „Хубаво е преди да се публикуват подобни материали, да се проверяват“, пише в писмо от Областния съвет на БСП Варна.

„Истината е, че през последните месеци новопостъпилите членове са над 100. Организацията работи в режима на предизборната кампания, излъчва позитивни послания и предлага политики с грижа за хората“, посочват още от БСП.

Припомняме, че на 7 януари имаше реален трус в партията, когато Корнелия Нинова  изключи лидера на БСП в Пловдив Георги Гергов. Формалната причина е противоуставно заседание от ноември на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е именно бизнесменът. Известно е обаче, че Гергов от години е в трудни отношения с лидера на БСП Корнелия Нинова, въпреки че я подкрепи при спечелването на първия й мандат като партиен ръководител през 2016 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!