Драгомир Стойнев
на снимката: Депутатът от БСП Драгомир Стойнев

Парламентарната група на „БСП за България“ поиска оставките на тримата министри от кабинета „Борисов 3“ да бъдат гледани в пленарна зала още днес.

Предложението за това мотивира от парламентарната трибуна народният представител Драгомир Стойнев.

„Нормално е днес ние да започнем работа с една от най-важните точки. Колко Коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно дали ще има промени в Министерски съвет“, попита той.

Стойнев подчерта, че на проведения Председателски съвет е станало ясно, че все още няма внесен акт от Министерски съвет и попита дали това е признак за колебание.

„Няма да избягате от този дебат, защото ние сме готови за него“, категоричен бе Стойнев.

Министрите на регионалното развитие, вътрешните работи и транспорта – Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски депозираха оставките си след настояване на премиера Борисов, а повод за тях стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души.

След проведения Коалиционен съвет в началото на седмицата министър-председателят Бойко Борисов обяви, че те ще бъдат внесени в Народното събрание в четвъртък.

Борисов каза и кои ще са новите министри, които ще седнат на местата на Радев, Нанков и Московски.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева увери, че след входирането им те ще бъдат включени като втора точка в утрешното пленарно заседание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!