Христо Иванов
На снимката: Христо Иванов

Лидерът на „Да, България” Христо Иванов обяви първо в ДЕБАТИ.БГ, че ще бъде подписано споразумение с ДСБ и Зелените за съвместно явяване на местните избори през октомври.

В интервю за ДЕБАТИ.БГ Иванов каза:

„Днес подписваме коалиционното споразумение, с което ще се явим на тези избори. Ние ще се явим с национална регистрация трите съставни части на „Демократична България” – Зелено движение, ДСБ и „Да, България”. На места, където има смисъл, където има условия и политически формации, които отговарят на нашия профил – демократични, проевропейски и опозиционни на управлението – ще уредим в нашето споразумение инструментариум за търсене на съвместна работа и партньорство. Отворени сме, но в национален план това е коалицията. Тя зае своето място в център-дясното пространство, в демократичното пространство, утвърди се като най-проевропейската формация. Общо взето се видя, че освен нея няма сериозни действащи формации на този терен”.

Той добави, че усилията на „Демократична България” на тези избори ще са „насочени, колкото към търсене на формации по места, толкова и към граждански инициативи и НПО”.

„Вярваме, че гражданското начало, енергия и принос, особено на тези избори, са изключително важни да бъдат включени, да намерят своя инструмент за участие и това да спомогне за обновяването на политическата система. Това е много важно да се случва”.

Интервюто с Христо Иванов може да прочетете по-късно в рубрика ИНТЕРВЮ на ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук