И тази вечер продължиха протестите с искане за оставки на правителството и на главния прокурор и провеждане на предсрочни избори.

Увеличиха се и блокадите. Нова точка на протеста има от тази вечер във Варна. Там беше блокирано кръстовището на бул. „Мария Луиза“ и ул. „Шипка“. Мястото е близо до блокираното с палатки кръстовище при сградата на общината.

 

Така блокадите във Варна вече са две.

На мястото нямаше полиция, а протестиращите сами регулираха движението. Към момента протестът протича спокойно. По-рано адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио“, който е в морския град призова протестиращите да не се поддават на провокации от властите.

В столицата протестът по традиция започна в 19 часа в Триъгълника на властта под надслов „Да защитим демокрацията“.

 

 

Арман Бабикян, един от инициаторите на протеста прочете от трибуната изявлението от „Отровното трио“, което по-рано днес бе разпространено и до медиите.В него заявиха, че не са политически наивници и че няма да преговарят с власт, загубила окончателно доверието на гражданите.

Протестиращите аплодираха варненци, след като Бабикян съобщи, че в града днес е блокирано второ кръстовище.

По-рано полицията задържа мъж, който буйства в района на президентството, който бил във видимо нетрезво състояние. За момента протестът протича спокойно.

Към 21 часа протестиращите се отправиха на шествие по бул. Цар Освободител към Народното събрание и стигнаха до Орлов мост, където зарядът на протеста намаля заради изсипалия се проливен дъжд в центъра на София.

В столицата остават затворени за движение  районът между Министерския съвет и Президентството и кръстовищата на Орлов мост и при Ректората.

Демонстрантите не приемат предложенията за рестарт на държавата, обявени от премиера, и са решени да продължат с блокадите, докато исканията им не бъдат изпълнени.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук