На снимката: Статуята на Пенчо и Петко Славейкови на столичния площад „Славейков”, дело на скулптора Георги Чапкънов.

Дали щанд за книги на площад „Славейков“ струва 47 285 лв.? Разчетът и негодуванието срещу сумата на всеки един стелаж е на гражданската интернет инициатива „Спаси София“.  Младежите, членуващи в инициативата, иронично поставиха постери с нелепо високите цени на  съоръженията на книжния площад като протестен знак вчера.

Всъщност  на придобивките ще бъде инсталирано отопление. За удобство на търговците отоплителната система ще ги обслужва през студените зимни месеци. „Дали тази иновация оправдава високата цена, е трудно да се каже без да сме запознати с устройството и вида на отоплителната инсталация, монтирана върху щендерите за книги“, коментира за „ДЕБАТИ.БГ“  вентилационен инженер.

✅ Фандъкова премахна експресно „златния“ шкаф за Винету на пл. Славейков! Животът му в градската среда продължи по-малко…

Публикувахте от Спаси София в Понеделник, 12 април 2021 г.

 

7 щанда за 331 000 лева

Прескъпата придобивка трябва да се появи в услуга на книжарите, които ще продават книгите си там. На тържището са поставени  общо 7 щанда. Стойността на стелажите е 331 000 лв. с включено  ДДС. „Спаси София“ се възмути от високата цена след семпла аритметика и калкулация на платената сума за изградените книжни маси.

Ювелирни ли са щандовете за книги?

Борис Бонев и група младежи прерязаха иронично лентата на бъдещия щанд вчера. Шегаджиите нахлузиха маски с лика на кмета Фандъкова. Нещо повече – те  усмяха градоначалника в социалните мрежи с думите: „Йорданка Фандъкова откри новия щанд за книги на пл. „Славейков“. Ако ГЕРБ-цената за един обикновен щанд за книги ви се струва височка, това е защото той е „ювелирна“ изработка, каквато няма и в Дубай“.

Шегаджиите иронизират и съветник на ГЕРБ

Младежите направиха за посмешище и съветникът от ГЕРБ Георги Георгиев. „Освен кмета, на откриването присъства и вносителят на доклада за този със сигурност най-спешен за града разход, струващ ни над 330 000 лв. – Георги Георгиев. Нищо, че никога не сте чули за него – той се занимава само с „Работа, работа, работа“. Все пак трябва да има приоритети – докато ремонтите се отлагат, а градският транспорт е пред фалит, трябва да платим стотици хиляди за седем щанда за книги. За да е доволен и учителят на учителката – Бойко Борисов, се предлага само една книга – „Винету“.

„Управляващите крадат и последните им пари. Но пък какво са тези пари, като си имаме кмет без цена!?“,

завършват от „Спаси София“.

Очаква се вентилационни инженери от други сдружения и организации да изразят становище дали високата цена е оправдана, след като се запознаят с плана на отоплителната система, вграден в търговските етажерки за книги.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук