Иванов Борисов

“Демократична България” обвини ГЕРБ и ДПС в „кръстоносен поход“ срещу машинното гласуване. От ГЕРБ отрекоха и излязоха със своя конспиративна теория. Според тях на изборните машини може да се гласува два пъти.

„Свидетели сме на кръстоносен поход на ГЕРБ и ДПС срещу машинното гласуване, защото то е част от промяната в страната и им пречи да прилагат обичайните си схеми за купуване и манипулиране на вота, каза Иванов пред NOVA.

“Още когато се приемаха измененията в изборния кодекс Борисов направи програмна заявка да се гласува така, че всичко да стане хаос, защото тезата им е “след мен и потоп”. Това в момента е продължение”, каза той.

“Погледнете и ДПС с техните схеми за регистриране на колкото може повече мобилни секции, за да се върнем към хартиеното гласуване. Тези хора не са се отказали да върнат страната назад“, добави съпредседателят на “Демократична България”.

Той смята, че неспособността на българските институции да реагират спрямо санкционирания по закона “Магнитски” Делян Пеевски го доказва. Иванов определи поведението на БСП по отношение на машинното гласуване като безпринципно. Според него формацията застава между два лагера, за да реализира максимална изгода.

ГЕРБ: На изборните машини може да се гласува два пъти

ГЕРБ показа, че на изборните машини може да се гласува два пъти и изнесе факти за конфликт на интереси в ЦИК. Това е и причината за разликата с половин процент, която беше изкуствено произведена на миналите избори, твърдят от бившата управляваща партия. Те заподозряха и схемата за подмяна на изборите.

Въпросът за 228-те машини за гласуване не бе подминат.

„Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани нелегално.  За гласуване в друга страна? Или са за резервни части? Не ни се дават отговори, вместо това „стожерът на демокрацията“ Христо Иванов ни прави забележка защо задаваме въпроси. Откъде Иванов знае, че машините са били в камион“, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той каза още, че утре сутрин ще заведе дело срещу служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Аз поисках от него да каже на коя банка съм собственик, вместо това той обяви името й за „следствена тайна“. Обаче не е следствена тайна да каже, че парите минавали през банката, са на Борисов?!

Христо Иванов към Борисов: Обърни се към твоя приятел Гешев

Непосредствено след това дойде и отговор от страна на Христо Иванов. Той е под формата на видео, отново в социалната мрежа.

„Борисов, спри да плашиш хората“, настоява съпредседателят на ДБ.

Според него целта на бившият премиер е хората да загубят доверие в честността на изборите и да не отидат да гласуват.

“Ако имаш доказателства – обърни се към твоя приятел Гешев. Сезирайте го, защото така се прави. Да вземе най-накрая да свърши някаква работа”, посъветва Иванов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!