Остават блокирани три кръстовища в центъра на София. И днес движението в района е затруднено. Протестиращите спят на смени в разпънатите палаткови лагери на Орлов мост, кръстовището при Софийския университет и на площад „Независимост“. Те са категорични, че няма да вдигнат палатките докато не постигнат оттегляне на правителството и главния прокурор и провеждане на предсрочни избори.

За тази вечер пред Президентството отново е насрочен протест, който по традиция се очаква да прерасне в шествие.

Вчера от „Отровното трио“ – Хаджигенов, Минеков и Бабикян, които се наложиха като организатори на протестите, заявиха, че те и техните близки са били подслушвани и заплашвани.

Блокадите в страната се увеличават

От снощи има още една блокада- пред Общината във Варна. Днес и там движението е затруднено.

Продължава да е затворен и пътят Стара Загора- Хасково. От петък там са блокирани група протестиращи, които искаха за затворят магистрала „Тракия“, но бяха спрени от полицейски кордон.

Въпреки че се отказаха от първоначалната си идея и от събота искат само да минат през аутобана, от полицията не ги пускат. Според служителите на реда има опасност протестиращите все пак за блокират магистралата към Южното Черноморие. Вчера с недоволните се срещна кметът на Стара Загора Живко Тодоров, но преговорите завършиха без успех.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!