протест

66-и ден продължават антиправителствените протести. Недоволните от управлението се събраха отново в „Триъгълника на властта“ с искане за оставките на правителството и на главния прокурор. Протестът се провежда под мотото „Нас не ни е страх“.

Пред протестиращите адвокат Николай Хаджигенов потвърди, че ще бъде заведено дело срещу председателя на парламента Цвета Караянчева заради думите й, че протестиращите са финансирани от олигарси.

Хаджигенов коментира и днешното изказване на премиера Бойко Борисов, който заяви: „Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези“.

,„Казва, че е склонен да преговаря с нас. Ние сме изразили нашето мнение, че не преговаряме с терористи. Утре ще дадем ясен отговор и не, няма да му представим министри не за друго – ние имаме хора, достойни да се справят със всяка една роля, но въпросът към него е, аджеба, той какво ще разбере от нашето обяснения – не ми дава мира от днес на обед“, заяви Хаджигенов.

По-късно протестиращите се отправиха на традиционното шествие за промяна до Орлов мост и блокираха движението в района. Обстановката остана спокойна.

Протестиращи се събраха тази вечер и в центъра на Русе на протест с искане за оставките на премиера и главния прокурор. Те поставиха „Урна на промяната“ пред Съдебната палата на пл. „Свобода“, в която всеки може да пусне идеите си какво в България да се промени, за да стане страната по-добро място. Те събират и подписи с исканията на протеста, съобщи БНТ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!