море, плаж морето

В разгара на летния сезон сме. За едни почивката е минала, за други предстои, а има и щастливци, които няколко пъти ще се цопнат в морето, или ще се разхладят в планината. Стана ли обаче Черно море буквално черно за българина. Не е тайна, че нашите летовници все повече предпочитат Гърция.

Ден година храни. Това е бизнес моделът, на който повечето заведения край морето ни залагат. Лято 2023 не прави изключение. Цени, които биха накарали да се замисли и заможен човек. Тънки тарикатлъци и фрапиращи „нововъведения“ в туристическия бранш. Но за всеки влак си има пътници.

Ето и няколко фрапиращи случи от морето:

Златните пържоли

Семейство е платило 500 лева за три пържоли във варненски ресторант. Случката е от преди няколко дни, а мъжът дори е успял да заснеме видео докато плаща сметка си.

„Колко ви дължа?“, пита мъжът, а сервитьорката учтиво отговаря 649 лева.

Оказва се, че само за пържолите от ресторанта са сметнали почти 500 лева. Обяснението било, че 100 грама от месния продукт в заведението струва около 35 лв., а всяка пържола е между 400 и 500 грама. Така се е стигнало и до бомбастичната сметка.

Такса за лед

Клиент на заведение във Варненско е таксуван за лед. Цената е левче, а клиентът споделя, че за пръв път му се случва да му искат пари за лед в заведение.

„Няма проблем в цената, обаче честно за първи път ми искат пари за лед в заведение! Дай една кофа с лед! Да се почувствам тежък!“, пише потребителят.

Топка сладолед – „солена“

Мъж показа касова бележка, с която удостоверява, че топка сладолед на плажа в Созопол е 15 лева. В социалната мрежа е качена снимка от покупката, която е направена преди няколко дни на централни плаж в морския град.

Такса „без доматен сос“ към пицата

Поредният случай  отново е от Варна. Морската столица. Но този път клиентът не е таксуван, за нещо допълнително, а точно обратното. В касовия бон фигурира позиция “ без доматен сос“ към пицата. Като за тази екстра клиентът е дал 1 лев.

Промоции

Слабият сезон тази година накара и много ресторанти и барове по морето да обявят промоции в менютата си. Масово в Созопол различните видове риба са евтини до 16 ч. Така за 12 лв. вместо за 16 лв. може да се купи пържен сафрид. След 16 ч. чернокопът достига до 19 лв. в някои заведения. С 2-3 лв. нагоре е цената на заргана. Ако поръчате до ранния следобед обаче, се води, че е към

обедното меню

и ще ви излезе с около 5 лв. по-евтино за порция, разказаха собственици на кръчма в Созопол.

Сезонът се очертава да е по-дълъг. До края на лятото има още доста време. Време за още изненади. Да се надяваме, че ще са приятни.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук