Десислава Иванчева
На снимката: кметът на район „Младост” Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова

Преди заседанието на Специализирания съд, който ще разгледа искането за отстраняване от длъжност на задържаната кметица на столичния район „Младост“, Десислава Иванчева отрече да е управлява от ареста.

По-рано днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на Иванчева. Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация.

Делото започна в 16 часа, за да може всички страни да се запознаят с документацията.

Преди заседанието Иванчева за пореден път потвърди, че парите са й подхвърлени и срещата й с Александър Ваклин е била инициирана, защото той искал да направи детска площадка. Иванчева поиска майка й да й бъде защитник. Зам.-кметът на „Младост“ Биляна Петрова пък изтъкна, че не знае в какво е обвинена.

Днес стана ясно, че ма мястото на Биляна Петрова ще бъде назначен досегашният PR на район „Младост“ Петър Кърджилов. Заповедта за назначаването му е от 14 май. Той обясни, че волята на Петрова може да бъде изпълнена, защото тя все още заема длъжността зам.-кмет на района и не е отстранена.

Кърджилов съобщи, че е отстранен от длъжност Румен Русев, временният кмет на район „Младост“, който беше посочен от избрания от Столичен общински съвет Владимир Клисуров.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!
43