10–годишното дете, което снощи беше затисното от гума на камион по време на игра във великотърновски парк, вече е стабилизирано. След инцидента то е било прието във Великотърновската болница в критично състояние, с тежка контузия на черния дроб. Късно снощи лекарите са извършили животоспасяваща операция и в момента детето е настанено в реанимацията на областната болница във Велико Търново. Момчето е било и преди в болницата, след като е паднало лошо от колело.

Д-р Сибила Маринова – началник ОАИЛ МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ съобщи, че детето е добре, и допълни:

„Стабилизирано е детето вече без непосредствена опасност за живота. Детето е на 10 години с ракъсан черен дроб. Има травма на гърдите, няма счупени ребра, вероятно може би травма на белия дроб. Важното е, че живота на детето е спасен!“

Вчера тежка гума от камион или трактор затисна 10-годишно момче в късния следобед в сряда във великотърновския парк „Дружба“. На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и на Спешна помощ. Тримата огнеборци, които пристигнали, заварили, че хора от парка вече успели да извадят пострадалото момче изпод тежката гума и на свой ред го сложили внимателно на носилката, която пък била поета от линейката, посочи комисар Красимир Кръстев, директор на РЗПБЗН.

Инцидентът станал в дъното на централния парк, на площадката за стрийт фитнес. Гумата е свободен компонент от самата площадка, на която тренират фитнес маниаците.

За инцидента потвърди заместник-кметът проф. Георги Камарашев. „Става въпрос за седем-десетгодишни момчета, които отишли на специализираната площадка, видели гумата и започнали да я тътрят. Тя обаче затиснала едното от тях”, каза още Камарашев.

Заместник-кметът на Велико Търново не скри и възмущението си от липсата на отговорност от страна на родителите.

„Аз не мога да си обясня защо тези деца са оставени без надзор от родителите си през ваканцията. Лично аз утре ще издиря кои са родителите на това дете, тъй като те все пак носят отговорност за случилото се“, заяви той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!