Мелания
Първата двойка на САЩ Доналд и Мелания Тръмп

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп очаква с нетърпение края на президентските пълномощия на съпруга си, за да подаде заявление за развод, съобщава „Дейли мейл“.

„Той изгуби изборите, но дали е възможно Доналд Тръмп да е на път да загуби и жена си?“, пише изданието.

Статията припомня изказване на нейна приятелка, според която Мелания се разплакала, когато съпругът ѝ спечели изборите през 2016 г., защото „никога не е очаквала той да победи“.

Мелания Тръмп
на снимката: Мелания Тръмп

Отново се припомня фактът, че е изчакала пет месеца, преди да се премести от Ню Йорк във Вашингтон, като основният аргумент е бил, че синът ѝ Барън „трябваше да завърши училище“.

Бившата помощничка Стефани Уолкоф излезе пред медиите с твърдение, че Мелания води преговори за сватбено споразумение, за да даде на Барън равен дял от състоянието на Тръмп. Според нея, Доналд Тръмп и съпругата му имат „договорен брак“ и спят в отделни спални.

Пред изданието бившата сътрудничка на президента Омароса Маниголт Нюман заявява, че „15-годишният им брак е приключил“, а Мелания „брои минутите“ до края президентския мандат, за да подаде заявление за развод. Тя не го е направила досега, тъй като се е опасявала от нежелани последици – ако си тръгне, докато президентът е все още на власт, той би могъл да я накаже, твърди Нюман.

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелния

В материала се посочва, че Мелания Тръмп неведнъж е подчертавала в интервюта, че със съпруга си имат прекрасни отношения. Според адвоката Кристина Превайт, това може да се дължи на условия в брачния договор, подобно на този с втората съпруга на Тръмп, Марла Мейпълс. Според клаузите на споразумението, Мейпълс не може да публикува книги или да дава интервюта, в които да критикува Доналд Тръмп.

Твърдения за пукнатини в брака на Доналд и Мелания Тръмп не се появяват за първи път. Медиите често обръщаха внимание на различни ситуации, които, според тях, доказвали хладните отношения между съпрузите.

През юни на пазара излезе книга, написана от Мери Джордан – кореспондент на „The Washington Post”, посветена на първата дама на Америка.

В нея се твърди, че Мелания не е бързала да се настани в Белия дом след инаугурацията на съпруга си през януари 2017 г. Причината не е била единствено за да даде възможност на сина си Барън да завърши училище в Ню Йорк, където живееше семейството. Тя се възползвала от ситуацията, за да получи по-изгодни условия в брачния си договор с Доналд Тръмп.

Мелания Тръмп
на снимката: Мелания Тръмп

Двамата сключиха брак през януари 2005 г., а, както твърди Джордан, „първоначалният брачен договор не е бил много щедър” спрямо съпругата.

Мелания Тръм

Според публикацията, Първата дама на САЩ настояла в подновения брачен договор да се увеличат задълженията на съпруга ѝ по отношение издръжката на Барън.

„Тя вече се е погрижила за бъдещето на Барън, гарантирайки му получаването на второ гражданство – словенско, което ще му позволи след навършването на пълнолетие да работи в Европа в „Trump Organization”, като по този начин не го оставят извън семейния бизнес”, се казва в публикацията.

Според Джордан, Мелания Тръмп е искала „писмени доказателства, че към Барън ще се отнасят както към трите по-големи деца на Тръмп, когато става въпрос за финанси и наследство”.

Мелания Тръм

„Trump Organization” е голяма компания, създадена от бабата и бащата на сегашния американски държавен глава. Доналд Тръмп я оглавява през 1971 г., а след избора му за президент на САЩ предаде ръководството на бизнеса в ръцете на големите си синове.

В книгата се подчертава, че Доналд Тръмп се вслушва внимателно в мнението на съпругата си. Именно нейната гледна точка е станала решаваща при избора на Майк Пенс за партньор на Тръмп по време на изборите през 2016 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!