Диян Стаматов заплати

„В училището няма място нито за бой, нито за шамари, нито за саморазправа, нито за политическа агитация. … Нормалната логика подсказва, че няма място за подписки за референдуми в училище“. Това заяви пред БНР директорът на 119 СУ Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в средното образование.

Той обясни, че е много внимателен в думите, които изговаря. Също така и в начина, по който се изказва, защото не е защитен, за разлика от депутата Костадин Костадинов, който има имунитет „с всички произтичащи от това за него положителни последствия“.

И Лидерът на „Възраждане“ по-рано разказа във фейсбук:

По думите му „на всеки директор на училище би му било трудно

да застане твърдо срещу син на депутат

от една от емблематичните български сили“:

„18-годишният гражданин може да събира подписи в една необразователна институция. Примерно на един стол, поставен извън училището, където не нарушава образователните права на неговите съученици. Подписката за референдум изисква реквизити, свързани с три имена и ЕГН, а когато ЕГН-то е на гражданин под 18 години, съответният списък е невалиден“.

Диян Стаматов коментира още, че когато

„размяната на шамари“

е между двама ученици, които са 18-годишни, тогава те не са защитени от Закона за закрила на детето, а имат смисъл на съвсем друго взаимодействие:

„Мястото на такова дребно хулиганство не е в училището. Ако вървим по нишката, че един ударил друг, а той му отвърнал, училището ще се превърне в една своеобразна римска касапница“, категоричен е той.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук