НАП

Националната агенция за приходите (НАП) събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици, съобщиха от агенцията.

Според информацията, това се дължи на ангажирането на териториалните директори на НАП и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници. Това е довело до по-ефективни резултати при събирането на публични дългове.

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 лица в рамките на седем дни, с които са обсъдени възможностите за плащане, включително на части.

Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други – че ще заплатят дълговете си в рамките на годината.

Припомняме, че на 21 май, финансовият министър Асен Василев обяви, че НАП има да събира общо 9,9 млрд. лева от задължения. Той определи като основна задача в следващите два месеца да се оптимизира работата на приходните агенции, така че в бюджета да влизат повече средства.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук