Ръководителят на федерацията по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки и състезатели по ММА нахлуха в сградата на спортното министерство по обяд и поискаха среща със служебния министър Андрей Кузманов.

По думите на портиера на сградата близо 50 ММА-бойци не са влезли по нормалния начин, а са прескачали загражденията. На място е пристигнала и полиция.

Стъки поиска среща с Кузманов във връзка с обвиненията, отправени от служебния министър и говорителя на правителството Антон Кутев за нередности, свързани с парите, които са получавали определени сдружения, включително и федерацията по ММА, по програма на Министерството за финансиране на различни проекти.

Срещата, определена от Недков като „уговорена“ приключи и се очаква брифинг на спортния министър.

В крайна сметка Недков успя да се срещне с Кузманов, след което заяви, че бюджетът на федерацията по ММА за тази година е 180 000 лева, а за годините на своето съществуване федерацията е получила общо 800 000 лева от държавата.

Преди дни служебният кабинет направи скандални разкрития по програми на ведомството. Министерството на младежта и  спорта е раздало непрозрачно около пет милиона лева. В схемите, според правителството, е бил намесен и Стъки.

Припомняме, че в момента той е издигнат за кандидат-президент. Основните му аргументи след разкритията за злоупотреба със средства, а която е намесена MMA асоциация, са че те са компромати именно заради решението му да влезе в политикката и да се „състезава“ в настоящия президент Румен Радев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук