Станислав Недков-Стъки потвърди информацията, изнесена от говорителя на правителството Антон Кутев, че през годините федерацията по ММА е получила 1 млн. лева от спортното министерство.

Според Недков, обаче, в това нямало нищо нередно, тъй като федерацията, на която той е председател, е една от най-успешните с над 320 медала от Световни, Европейски и Балкански първенства, и отговаря на всички изисквания да бъде финансирана от Министерството на младежта и спорта.

По повод ескалиралия спор с правителствения говорител, Станислав Недков е категоричен, че е направено внушение, че парите отпуснати от Красен Кралев, като министър на младежта и спорта, не са отишли за развитието на федерацията по ММА, а са взети от Стъки с цел организирането на протести.

Той отрече да е присвоявал пари за себе си, като посочи, че за тази цел, той би трябвало да притежава собствен спортен клуб или пък НПО, а това не е така. И уточни, че възприема случая като опит за собственото му дискредитиране като председател на Българската федерация по ММА, кандидат за президент на България и учредител на „Консервативно патриотично движение“.

Според данните изнесени от Кутев обаче, това съвсем не е така.Преди дни, след проверка в спортното министерство бяха открити злоупотреби в размер на около 5 млн. лева. Според правителствения говорител, част от тези пари са отишли именно при Недков.

„Освен че е взимал по 200 000 лв. годишно за финансиране на спортния клуб,  накрая взима и 220 000 вече като НПО, от които 120 000 лв. само през тази година. С тези над 1 милион лева финансирането, което Стъки е получил, може да разберете защо протестира пред президентството, а не пред Министерството на спорта“, каза след проверката Кутев.

Преди два дни, в опит да се защити ММА боецът нахлу, заедно със свои съмишленици, в спортното министерство. Целта му беше среща със служебния министър на спорта Андрей Кузманов, с когото да обсъди обвиненията срещу него.

Стъки, всъщност, отрича да е нахлувал, тъй като според думите му той има пропуск, който му дава 24-часов достъп до сградата.

Не това, обаче, е версията на портиера на сградата, който твърди, че  близо 50 ММА-бойци не са влезли по нормалния начин, а са прескачали загражденията. Крайно съмнително е всички те да притежават пропуск за влизане.

Проявата на бившия боец бе напоително отразена от сайта ПИК, който предаваше пряко от мястото. Издателят му Недялко Недялков заяви наскоро, че ще създаде консервативно движение заедно със Стъки и още няколко души. Недков лансира себе си като кандидат за президент и опозиция на Румен Радев, макар че дори няма навършените години, за да се включи в надпреварата за държавен глава.

Заради действията си, Недков бе повикан на 22 юни за разпит в Министерството на вътрешните работи по обвинения в хулиганство.

Относно разпита, Стъки заяви, че е сигурен, че „ще го заключат“ и дори се самообяви за българския Навални.

„Тия хора може би искат да ме превърнат в българския Навални. Аз това очаквам – да бъда заключен сега“, каза той.

Може би за негово съжаление, Недков излезе от МВР без белезници и по нищо не наподобяваше руският опозиционер. Дори адвокатът му бе принуден да признае, че разпита е бил просто „рутинна процедуда“.

Спорът кой е крив и кой прав, вероятно ще има продължение. Но колкото и да протестира Недков, е факт, че има усвоени от неговата федерация пари, за които, ако всичко беше в реда на нещата, той би трябвало да има документи, а не само голи аргументи.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук