В деня на изборите ще има опити за саботаж, доколкото виждам как върви предизборната кампания. Toва заяви говоритеят на ЦИК Цветозар Томов по време на редовна пресконференция.

Той акцентира, че това трябва да бъде задача на всички институции, ангажирани с изборите, дори и на цялото общество.

доколкото виждам как върви предизборната кампания ще има опити за саботаж. в СИК, в РИК, както и в самата ЦИК. Това е обстановката, при която произвеждаме тези избори. Тя никак не е лесна, но ние сме поели отговорността да се справим и не бихме имали никакво извинение, ако не се справим“, заяви той.

Очаква се машините за гласуване да пристигнат в началото на другата седмица, а в момента в процес на отпечатване са хартиените бюлетини за изборите на 11 юли, допълни Росица Матева.

„Ще бъдат отпечатани 7 408 500. Трябва да бъдат осигурени за всяка секционна избирателна комисия толкова бюлетини, колкото са избирателите по избирателни списъци“, съобщи тя.

По думите й извън страната ще има 4 021 машини в 273 секции. В страната ще има в 9 401 СИК, като в 700 от тях ще има поставена и втора машина.

Тя акцентира, че секционните избирателни комисии трябва да следят при забавяне по време на гласуване, да се интересуват има ли затруднение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!