Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 млн. лв. по „меко казано съмнителен начин“ при подбора на фирмите. В скандала е намесен и Станислав Недков – Стъки. Това съобщи говорителят на Министерски съвет Антон Кутев по време на брифинг.

Разкритията, които са поредни през последните месеци, сочат, че има фирми, които през цялото време печелят с почти идентични и еднакви проекти. От 4 фирми, се оказва, че в 3 от тях има свързани лица.

„Става дума за пари, които би трябвало да бъдат давани за младежки дейности, за превенция на хазарта и на наркотични зависимости. Тоест всяка една година има сдружения, които по един и същи начин и с един и същ проект си взимат пари вече пета година. проектите, които печелят тази година, са до такава степен сходни, че спокойно можем да кажем, че са печатани на един и същи принтер, подозирам, че принтерът се намира в самото министерство“, допълни Кутев.

Кутев уточни, че от четирите НПО-та, които са спечелили големите суми от 670 000 лв., три са свързани с Петър Коларов.

„Става дума за над 2 милиона лева само за тази година, които са отишли в НПО, в които има свързани лица. Тоест един човек най-вероятно е управлявал цялата работа.

Част от финансиранията към НПО-тата са всъщност на спортни дейности. От изявлението стана ясно, че през всички тези години „ИПОН“ е взимал пари по Програмата за неправителствените организации, въпреки че е спортен клуб.

Другият спортен клуб, който е бил финансиран през цялото време като спортен клуб, е за ММА, свързан със Станислав Недков – Стъки. Освен че е взимал по 200 000 лв. годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 000 вече като НПО, от които 120 000 лв. само през тази година. С тези над 1 милион лева финансирането, което Стъки е получил, може да разберете защо протестира пред президентството, а не пред Министерството на спорта“, допълни Кутев.

Той подчерта, че оттук нататък не трябва да се допуска пари да бъдат раздавани подобен начин. Въжложена е проверка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук