COVID-19

Френска монахиня  е най-старият човек в Европа. Тя е изкарала и оцеляла от CОVID-19, само дни преди 117-ия си рожден ден, съобщава BBC.

Лусил Рандон  приема името на сестра Андре през 1944 г. Тя е показала положителен  тест за коронавирус на 16 януари, но не развива никакви симптоми. Монахинята заявила пред местните медии, че „дори не е осъзнала, че го имам“.

Рандон се изолира отделно от останалите жители в дома си за пенсионери в Тулон, Южна Франция, но сега се счита за напълно възстановена.

Сестра Андре, която е сляпа и използва инвалидна количка, сега с нетърпение очаква да отпразнува рождения си ден в четвъртък – въпреки че ще отбележи случая с по-малка група жители от обикновено.

„Тя е имала голям късмет“

, каза Дейвид Тавела, говорител на пенсионерския дом в Тулон. По думите му жената не е показала страх от болестта, а по-скоро от това да не зарази останалите обитатели.

Сестра Андре е родена на 11 февруари 1904 г. Освен че е най-старият човек в Европа, тя е и вторият най-възрастен жив човек в света, според списъка на световните супервековни класации на Gerontology Research Group (GRG).

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!