Тръмп

Сенатът на САЩ реши, че процедурата по импийчмънт на бившия вече президент Доналд Тръмп не противоречи на конституцията.

56 сенатори се обединиха около позицията,

че процедурата съответства на основния закон на страната. 44 гласуваха против. Така опитът на защитата на Тръмп да прекъсне процедурата с мотив, че само действащ президент може да бъде подложен на процес по импийчмънт се провали и процедурата продължава.

Ръководителите на обвинението и адвокатите на защитата ще разполагат с по 16 часа за своите презентации. Очаква се те да започнат по обяд в сряда. Процесът ще продължи и през уикенда.

В началото на процеса

бяха показани кадри от насилието в Капитолия на 6 януари, отнело живота на петима души, както и речта на бившия президент пред привържениците му преди нахлуването, бяха показани в началото на процеса.

Процедурата срещу Тръмп

започна миналия месец от контролираната от демократите Камара на представителите заради ролята му в нападението на 6 януари срещу Капитолия.

Доналд Тръмп е първият бивш президент на САЩ, станал обект на импийчмънт, както и първият, срещу когото подобна процедура се води два пъти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук