Доган

От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е ДПС. Ако искате да ме зарадвате покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори. Това се посочва в открито обръщение към структурите на ДПС, публикувано във Фейсбук страницата на пресцентъра на партията.

„Приятели и съмишленици! Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на „А. Доган“ ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност.

Открито обръщение на д-р Ахмед Доган към структурите на ДПС
Приятели и съмишленици!
Преди всичко искам да изразя…

Публикувахте от ДПС Пресцентър в Четвъртък, 11 февруари 2021 г.

Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря“, се посочва в обръщението.

По думите му ДПС се е превърнало в значима политическа формация. И вече три десетилетия „почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на Движението. Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати“, допълва той.

Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС

Причината е, че „образът на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на прехода. И в този контекст върши работа и на свои, и на чужди. . С обич и доверие, Винаги Ваш: А.Д. !“, пише още почетният председател на ДПС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!