Алексей Навални

Документален филм разказва драмата около отравянето с „Новичок“ през август 2020 г. на най-известния критик на управлението Путин. Това съобщи от затвора самият Алексей Навални чрез профила си в „Instagram“. Продукцията вече е заснета.

Филмът ще носи името „Navalny“. Той е резултат на партньорството на CNN Films и HBO Max, които ще го разпространяват.

„Щях да прекарам този ден красиво – в смокинг и с чаша шампанско на премиерата, но ще го прекарам както обикновено – в ботуши, затворническа униформа и с чаша чай. Е, нищо, това прави историята още по-забавна, а вие ще пиете шампанско и за мен“, написа той.

Опозиционерът пише още, че в продължение на няколко месеца – от момента, в който е излязъл от кома, до ареста му всички са му натяквали, че трябва да заснеме филм за всичко, което се случва с него. В един момент това е започнало да го вбесява.

„Чувах го често и звучеше така: „Луди събития се случват около теб, като във филм е. Определено трябва да заснемате всичко и да пуснете документален филм за случващото се. Задължително. Задължително. Задължително“. И наистина исках да кажа: „Оставете ме на мира, те вече снимат филм, снимат го.” Но не беше възможно, защото всичко трябваше да се пази в строга тайна.“

По думите на Навални още идеята за това се е родила в болницата в Берлин, след самото отравяне.

„Решихме, че всичко, което се случва – „Новичок“, отравяне, болница, охрана – е твърде диво, за да не го снимаме. И въпреки че не мога да понасям формата „ти правиш това, което си планирал, гледай си работата, а ние просто ще се разхождаме с камера и ще снимаме“, реших, че си струва да опитам.“

За снимките са знаели жена му и децата. В началото са снимали с телефон.

„Всичко е заснето, за всеки случай“.

Филмът е заснет така, както „Дворецът на Путин“. Последният път, когато снимачният екип е бил с Навални, е бил когато униформените са го взели.

Е, сега има две новини. Лошa и добра.

Лошата новина e,  че в библиотеката на затвора IK-2 няма абонамент за HBO Max, където ще бъде показан този филм.

Добрата е, че филмът е готов и определено ще го гледате преди мен. Предстои световната премиера. Надявам се да гледате този филм“, пише той.

Не става ясно кога точно ще излезе филмът, но поне вече е сигурно, че такъв съществува. 

„Сега е официално – скоро ще излезе филм за Навални, за отравянето, разследването и всичко останало. Заснет е възможно най-откровено. Документален на 100%. Бих казал филмът“, написа в социалната мрежа Леонид Волков.

пост на Навални

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук