Американският президент Доналд Тръмп заяви по време на предизборен митинг в Северна Каролина, че е на второ място след Исус Христос по популярност. Видеоклипът на речта е публикуван в YouTube канала на „Индипендънт“.

„Веднъж ми казаха: „Ти си най-известният човек в света в момента“. Казах, че това не е така. А моите събеседници попитаха кой е по-известен. И аз отговорих, че това е Исус Христос“, каза американският лидер.

Тръмп добави, че „ако погледнете към небето, става ясно, че Исус Христос води с голяма разлика“.

Според почти всички социологически проучвания обаче има поне още един човек, който е по-популярен в САЩ от президента Тръмп в момента и това е особено притеснително за стопанина на Белия дом, защото това е неговият кокурент за президентския пост Джо Байдън. Претендентът води с 9-12 процента в огромното мнозинство от анкетите. Само няколко социологически панела дава минимална преднина на Тръмп от около процент.

Това обаче не може да е успокояващо за Байдън, тъй като поради особеностите на американската изборна система дори такава голяма преднина в общата нагласа може да се окаже недостатъчна в случай, че Тръмп извоюва минимална изборна победа в т. нар. ключови щати, в които предпочитанията на електората не са ясно изразени и разликите между двамата са малки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!