Джевдет Чакъров (вдясно) и Делян Пеевски са двамата съпредседатели на ДПС Снимка: БТА
Джевдет Чакъров (вдясно) и Делян Пеевски са двамата съпредседатели на ДПС Снимка: БТА

По-малко от седмица, след като новоизбраният съпредседател на ДПС Делян Пеевски обвини ПП-ДБ, че с предложения меморандум за управление през следващите 9 месеца след ротацията в правителството двете формации опитват да „делкат“ властта, днес стана ясно, че Движението няма нищо против да участва в такъв процес.

Пред националното радио Джевдет Чакъов, който заедно с Пеевски беше избран като съпредседател на партията – както по-рано посочи почетният председател на партията Ахмед Доган, заяви, че ДПС разполага с експерти и опитни кадри.

ДПС има опитни кадри и експерти, а в регулаторите трябва да бъдат хора с експертиза, заяви Чакъров и попита защо те да не участват.

„Трябва да има политически консенсус, да правим най-доброто за гражданите. Нека да не отиваме в крайност. Целта е страната да се развива“, каза още той пред БНР.

„ДПС като парламентарна партия ще работи за това дневният ред на хората да бъде поставен в центъра на съвременната политика“, уточни още Чакъров.

Той подчерта, че ДПС винаги са готови за избори, но отиването на нов вот ще създаде дестабилизация.

Амбициите на ДПС за участие в разпределение на постове в регулаторите, става независимо от това, че предложеният меморандум от ПП-ДБ засяга само партньорите им от ГЕРБ-СДС.

Ако говорим за регулаторите, там нещата са ясни – реално сто процента са при тях, при нас – нула, ако говорим за администрацията сигурно е 95% на 5%, каза по-рано днес Кирил Петков пред журналисти, коментирайки политическото разпределение в регулаторите, както и службите за сигурност.

Реалното разпределение на властта в България според нас, въпреки министерствата, е над 95% за ГЕРБ и ДПС и за част от може би президентски кадри и ние сме сигурно под пет процента. Така, че нека да си говорим за реалното управление и реалната власт, заяви Петков.

Ние сме отворени, ето еврозоната е една много важна тема. Искаме да седнем да говорим, искаме да сме конструктивни за България. Трябва продължение на политиките, които започнахме, заяви Кирил Петков.

Аз съм сигурен в това и пак казвам, ние заставаме зад нашето обещание и нашата визия, че следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук