Марс, роувър
Роувърът "кюриосити" изпрати много снимки, на които ентусиасти виждат различни интригуващи неща

Снимки от роувъра „Кюриосити на НАСА отново развълнуваха духовете на любителите на космически загадки, след като един от „ловците на извънземни“ обяви, че е открил 100-процентово доказателство за живот на Марс в изображения, излъчени от изследователския апарат, съобщи „Експрес“. Автентичните изображения, заснети на Марс на Sol /марсиански ден/929 са достъпни на сайта gigapan.

Марс, руини
Снимка: НАСА

„Доказателства“?

Неоспоримото „доказателство“ идва под формата на интригуващи структури, за които се твърди,че са останки от обиталище, намиращи се на най-близкия съсед на Земята. Противоречивите твърдения са направени от Скот Уеъринг и предполагат, че става дума за срутени извънземни останки. Уеърин разви и конспиративна теория:

„Разглеждах снимки от Марс, когато се натъкнах на тези съвършено равномерни и плътни стени. Те са свързани една с друга и образуват стая. Изглежда, са построени от дребна на размери интелигентна раса, която някога е живяла в тях.“

Минали открития

„Ловецът на извънземни“  припомни, че последното „откритие“ съответства на друго, което е направил преди време.

Марс, руини
Снимка: НАСА

„Преди около 10 години открих женска фигура на снимка от Марс и тя би трябвало да бъде висока около 15 сантиметра. Смятам, че същата хуманоидна дребна на размери раса е построила тези структури, за да живее в тях. Забележете еднаквата  дебелина на стените – това е невъзможно в природата и със сигурност е направено преднамерено. Това е 100-процентаво доказателство, че интелигентен вид, макари много дребен, е живял и процъфтявал на Марс“ – смята Уеъринг.

На тези твърдения скептиците и специалистите от НАСА биха отговорили, че находката е резултат от явлението „парейдолия“. Това е психологически феномен, при който мозъкът кара очите да виждатпознати форми и предмети в текстурите или подредбата на случайни обекти, например по скалиста повърхност.

Фосили на Марс?

Друго скорошно откритие, което уж подкрепя аргумента за съществуването на живот на Червената планета бе голям черен блок, който много прилича на фосил. Той също за първи път е забелязан от Уеъринг.

Марс, фосил
Снимка: НАСА

„Как е възможно някой, който има опит с древни фосили и артефакти, изобщо да пропусне това? НАСА явно не се интересува от откриването на живот или от доказването, че някога той е съществувал на други планети. Те упорито захранват публичния интерес със скучни научни факти. Това е тактика на отклоняване на вниманието и НАСА я изпълнява перфектно“ – каза Уеъринг.

Той подчерта, че за него няма съмнение, че става дума за древен фосил.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук