Двама работници са загинали при трудов инцидент участък от АМ „Хемус“, който се строи в момента, край търговищкото село Буховци. Инцидентът е станал около 10.30 ч.. Други пострадали няма. За днес работата на обекта е преустановена, съобщи на брифинг окръжният прокурор Диляна Стоянова, предаде БНР.

Част от виадукт, бетонна плоча с височина 15 метра, се е срутил, а от него са паднали двамата работници. Те са починали на място.

Работниците, на 42 и на 51г. са били служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани Кон, а другият – от град Върбица. Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище. Очаква се да бъдат изяснени причините за инцидента, както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.

Мястото е посетено от директора на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова, от директора на ОД на МВР комисар Николай Ненков и от областния управител Митко Стайков, които също участваха в брифинга.

По думите на Градинарова, фирмата е проверявана от Инспекцията по труда. Починалите имат трудови договори, имат заповед за полагане на извънреден труд за деня. Тепърва ще се изяснява има ли нарушения в технологичните и процедурните правила с оглед на дейностите, които са извършвани в момента на злополуката.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!