пожар ла ниня
Горещините доведоха до огромни горски пожари.

Двама горски служители са загинали при гасенето на пожара край санданското село Петрово. Загиналите са от БДС – Кресна и Петрич.

Към санданската болница транспортират един от пострадалите с изгаряния по гърба. Болницата се подготвя да приеме още от пострадалите с изгаряния. Пожарът гори от снощи, по информация на областния щаб горят 20 декара гора.

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семействата, близките и колегите на горските служители, които при изпълнение на професионалните си задължения днес загубиха живота си.

„Страната продължава да се намира в сложна пожароопасна обстановка. Благодаря на всички пожарникари, военнослужещи, горски служители, доброволци, местни власти за самоотвержените им усилия в борбата с огнената стихия. Необходима е пълна мобилизация на всички отговорни институции за справяне с бедствието с основен акцент опазване на човешкия живот“, написа радев във фейсбук профила си.

Стефан Янев: Призовавам всички сънародници да бъдем бдителни

Премиерът Стефан Янев пък свика днес спешна среща в Министерския съвет по повод пожарите в станата. Участие в срещата взеха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на отбраната Георги Панайотов, министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и представители на ведомства. Във фокуса на срещата беше бедствената ситуация вследствие от пожарите в страната, необходимостта от спешни действия за нейното овладяване и незабавни мерки за предотвратяване на подобни трагични инциденти.

„Призовавам всички сънародници да бъдем бдителни и да не допускаме случайни пожари, а там, където видим, да сигнализираме бързо и да се опитаме да сме в помощ за тяхното потушаване“, заяви Янев.

Припомняме, че и в близост до хисарското село Старосел гори пожар. Огънят е обхванал борова гора, като вече има няколко къщи с изгорели покриви. Жителите се евакуират.

Шест екипа са на място и се борят с пламъците. Към тях се е включил и вертолет „Кугар“. Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук