ЕС, пътуване, СЗО

Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 000 души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

От министерството обръщат внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19. България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, като е осигурен достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Припомняме, че броят на новите случаи на коронавирус нарасна до 3428 през последното денонощие в Гърция, а смъртните случаи са 14. Дневният ръст на откритите случаи на коронавирус в Турция пък е 24 832 във вторник. Това е максималната цифра от 5 май насам за денонощие. Тя се е увеличила повече от пет пъти от началото на юли, съобщи здравното министерство на страната.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук