Безос най-богатият в света
На снимката: Джеф Безос

Собственикът  на „Амазон“ Джеф Безос отново стана най-богатият човек в света. Той надмина шефа на  „Тесла“ и „Спейс екс“ Илон Мъск, съобщи „Блумбърг“.

Според изчисленията на агенцията общата стойност на активите на Безос след резултатите от търговията на акции във вторник е намаляла с 372 милиона долара до 191 милиарда. Състоянието на Мъск поради спада на акциите на Tesla е намаляло с 4,5 милиарда до 190 милиарда долара.

Това означава, че Безос отново е най-богатият човек в света в класацията на „Блумбърг“. Мъск  остава втори.

Третата позиция в списъка сега е основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс. Състоянието му се оценява на 137 милиарда долара.

Мъск оглави класацията на най-богатите хора в света на 7 януари тази година, побеждавайки главата на Amazon. Тогава общата стойност на активите на Безос се оценяваше на 187 милиарда долара, а на Мъск – на 188,5 милиарда.

През януари 2020 г. Мъск бе класиран на 35-то място в класацията на Блумбърг. Основната причина за увеличаването на състоянието на Мъск беше нарастването на капитализацията на „Tesla“. През януари 2020 г. тя беше под 100 млрд. долара, а сега се оценява на около 750 млрд.

Рейтингът на най-богатите хора в света, съставен от агенцията, се актуализира ежедневно въз основа на резултатите от търговията с акции в САЩ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!