Атанас Атанасов. Снимка: стопкадър Нова ТВ

Едноцифрено число – това е броят на ракетите, които страната ни ще дари на Украйна като част от военната помощ, която гласува парламентът тази седмица.

Това става ясно от публикация на Атанас Атанасов във Facebook. Помощта, която ще направи страната ни, представлява неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р от зенитно-ракетните комплекси С-330 и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие c калибър 5.56×45 мм, с отпаднала необходимост за нуждите на Министерство на вътрешните работи.

През седмицата началникът на отбраната Емил Ефтимов обяви, ракетите съставляват между 3 и 5% от цялото ни налично количество, а въоръжението, което сме предоставили досега на Украйна като военна помощ, не засяга боеспособността на нашата армия.

Броят им бе оповестен от началника на отбраната пред депутатите на закрито заседание на парламента, но тъй като точната бройка е класифицирана информация, тя не е обявявана публично.

Вчерашният дебат показа, че преди изборите трябва да се излезе във ваканция, защото трибуната по най-брутален начин се ползва за пропаганда. А истината е, че на Украйна ще бъдат предоставени няколко неизправни ракети, едноцифрено число, написа Атанасов.

Той коментира и темата за изгонването на руски духовници от страната, които представляват заплаха за националната сигурност.

Аз съм първият директор на българското контраразузнаване, който изгони руски дипломати. Македонските медии публикуваха имената на изгонените от там руски граждани, а българските медии мълчаха. Васиан Змеев е от 5 години в България, никой за нищо не го закача, колко още време трябваше да работи тук необезпокояван“, пояснява Атанасов и допълва, че ролята на ДАНС в този случай е била да опъне чадър.

„Знаете ли каква е била операцията на ДАНС над руския шпионаж – да му слага чадър. Това е много сериозен провал на българското контраразузнаване. Председателят на ДАНС трябва да си подаде оставката не само заради това. Той наруши политическия неутралитет. Позволи си да излезе с политическа позиция, да отправя упреци и съвети към политически лидер. Аз съм сигурен, че той е бил политически насърчен да направи това. Предишният подобен случай беше, когато участва в дискредитирането на правителството на Кирил Петков“, припомня Атанасов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук