Христо Проданов е роден на 24 март 1977г. в Панагюрище. По професия е икономист и инженер. Избран е за народен представител в 44-я парламент от групата на БСП. Понастоящем е заместник-председател на ПГ на БСП.

 

Очевидно смените в кабинета са технически и неубедителни. Ще предприемете ли някакви извънпарламентарни форми на действие БСП?

Първо, това не са промени, това са подмени – на вота на хората, доверието. С тези подмени, единственото, което цели премиерът Борисов, е да запази себе си, за да не влезе в историята, като единственият министър-председател, който не е изкарал нито един мандат. И в тази връзка, той прави тези панически ходове.

Относно това дали ще предприеме нещо – знаете, утре имаме един голям антиправителствен митинг, който се организира от БСП. Ще продължим да участваме в протестите, които се организират от хората, за да стигнем до победата.

Как ще коментирате изявленията на президента от вчера?

Президентската институция остана единствената, която не е похитена от мафията в България. И като такава институция и президентът, като нейн представител, е длъжен да застане на страната на хората и да се бори докрай до победата и отстраняването на мафията от управлението на държавата.

Защо правителството толкова се страхува от служебен кабинет?

Очевидно е, че се страхува и единствената причина, поради която се страхува, е, че ако служебно правителство провежда изборите, то няма да е направено по модела на Борисов и Цветанов – тоест, с около 600 000 невалидни бюлетини. И другото, което очевидно ги притеснява, е, че далаверите, които очевидно са правили по време на управлението си и страха от ревизия, която би могла да бъде направена от един служебен кабинет, назначен от Радев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!