Той е крал с 24 млрд. паунда богатство и с харем от 20 жени, и живее в неописуем лукс. Затова беше ясно, че след като сам се постави под карантина, няма да скучае.

Кралят на Тайланд Маха Вачиралонгкорн се постави в изолация в луксозен 4-звезден хотел в Германия, заедно с 20-те си наложници.

кралят на Тайланд
снимката: Getty Images

Казват, че 67-годишният владетел се нанесъл в хотела с харема си, след като получил разрешение от властите в Бавария.

Немската провинция е блокирана, както и останалата част от Германия. Затова хотелът трябвало да бъде затворен, заедно с всички други хотели на територията на страната. Но очевидно е било издадено „специално разрешение“ Grand Hotel Sonnenbichl да продължи да работи само заради краля и неговият антураж.

кралят на Тайланд
снимката: Getty Images

Не е ясно дали и четирите съпруги на краля са били в Германия.

Но очевидно изолацията се оказала твърде скучна за екстравагантния крал, който напуснал хотела, за да отиде на парти на 12 000 мили разстояние.

Кралят бил забелязан в Швейцария. Там той се срещнал с последната си жена – кралица Сутида, която избрала европейската държава за своята социална изолация. След това двойката летяла обратно до Тайланд, за да участват в празненствата по повод Чакра Денят, който е национален празник в страната.

След като честванията приключили, двойката отново се качила на самолета. Кралят „закарал“ жена си до Швейцария, а после се върнал в хотела си в Германия.

Това далеч не е първият път, в който кралят привлича вниманието на тайландците към себе си. В страната е забранено със закон да се критикува кралското семейство, дори техните домашни любимци.

Той обаче е толкова противоречива фигура, че често е критикуван в родината си, макар това да се наказва с 35 години затвор.

След възкачването си на трона, кралят се е женил четири пъти и има много цветен живот.

Често той попада в полезрението на световните медии било то заради браковете си, заради любовниците си или заради изтеклото голо видео с кралицата.

Във видеото, което било заснето на рождения ден на пудела на краля, кралицата не носи нищо друго, освен бельо.

крал, Тайланд
На снимката: тайландският крал и бъдещата кралица

Австралиецът Хари Николайдес беше в затвора за три години, след като публикува книга, съдържаща изречението „ако принцът се влюби в една от наложниците си и тя го предаде, тя и цялото й семейство ще бъдат заличени от Земята“.

След това мъжът се извини публично на краля и заяви, че книгата му е пълна измислица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!