кралят на Тайланд
снимката: Getty Images

Кралят на Тайланд е поставен под „изолация“ с антураж от 20 жени, според местните медии.

Крал Маха Вачиралонгкорн, известен като Рама Х, се карантинизира в луксозния хотел Grand Hotel Sonnenbichl в модерния германски зимен курорт Гармиш-Партенкирхен. С него е харемът му от красиви наложници.

Германските власти си затвориха очите за правилата, за да позволят на крал Рама да остане в луксозния хотел с антуража си.

Кралят е резервирал всички стаи в хотела, съобщава германският вестник „Билд“.

кралят на Тайланд
снимката: Getty Images

Дадено му е специално разрешение да остане в хотела, тъй като кралят и придворните му се разглеждат като „домакинство“.

Не е ясно дали четирите съпруги на краля също са с него.

Въпреки че нарушават Закона, забраняващ обиди срещу държавния глава, което може да доведе до 15 години затвор, много тайландци негодуват срещу екстравагантността на краля.

В Туитър се появи хаштаг „Защо ни е нужен крал“, който е споделен 1,2 милиона пъти, откакто излезе и новината за решението на краля. 67-годишният монарх е познато лице в Германия. Той има имот на езерото Старнберг и е чест посетител на Бавария.

Въпреки, че ски курортите вече не работят, кралят, който също така обича да кара колело, често обикаля местните улици на велосипед.

Престоят му в хотела е разрешен, въпреки че Бавария беше една от първите германски области, която обяви пълна карантина.

Според последните данни, в Германия има 33 593 потвърдени случаи на коронавирус и 164 починали. В Тайланд болните са 1 524, от които два смъртни случаи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!