Енотът Зоро от зоопарка в Екатеринбург стана кръводарител на своя събрат Ракета, у когото ветеринарните лекари диагностицираха анемия.

Домашният любимец Ракета след вирусна инфекция е получил усложнения, поради които се е развила анемия – недостатъчно количество кислород в кръвта. Ветеринарните специалисти, с които се свързали собствениците на енота, взели решение за кръвопреливане.

„Собствениците започнаха да търсят донор: обадиха се в зоологическите градини и след това ни се обадиха по телефона. Ние се съгласихме. Днес се срещнахме в клиниката. Ветеринарите лекари взеха кръв от нашия енот Зоро, провериха дали е здрав и дали кръвта е подходяща. След това го инжектираха с упойка и взеха необходимото количество кръв – 100 милилитра е приемливата норма за животните“, каза Валова.

Тя отбеляза, че Зоро се държал спокойно по време на процедурите, не проявявал агресия и не се опитвал да ухапе никого. След като донорът излязъл от упойката, той бил отведен обратно в зоологическата градина, където обядвал с друг миеща мечка и продължил обичайния си начин на живот.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук