Международен панаир Пловдив
Пловдивският панаир

Протест с искане за свикване на извънредна сесия на пловдивския Общински съвет по казуса с Пловдивския панаир ще се проведе тази вечер пред сградата на община Пловдив, съобщава БНР.

В понеделник съветниците решиха да приемат апорта на варненските акции в смесеното дружество Пълдин Туринвест, с което Георги Гергов става собственик на 79% от Панаира.

Преди решението Гергов изпрати писмо до общинските съветници, в което предлага да дари на общината 2 процента от увеличения капитал на Пълдин Туринвест и 6 декара от площта на изложението за изграждане на опера при условие, че те гласуват увеличението на капитала на Пълдин Туринвест с акциите на Варна.

Протестиращите настояват да бъдат защитени интересите на града.

Междувременно от партия „Продължаваме промяната“ излязоха с обръщение до кмета Здравко Димитров да упражни своето право на блокираща квота и да спре това родоотстъпническо, както те го определят, дело на Общинския съвет.

„В момент в който Европейският съюз налага санкции на Русия заради военната агресия в Украйна, евроатлантиците от ГЕРБ подаряват Пловдивския панаир на Почетния консул на Русия в Пловдив“, се посочва в обръщението.

„Кражбата на символа на Пловдив продължава 15 години. Тя започва от времето на Тройната коалиция и се разгръща по времето на управлението на Бойко Борисов и ще приключи при последния кмет на Пловдив от ГЕРБ, „пишат още от „Продължаваме промяната“.

Припомняме, че Георги Гергов е Почетен консул на Руската федерация в град Пловдив, а мнозина пловдивчани подозират, че именно той е замесен в скандалното появяване на руската посланичка Елеонора Митрофанова по време на честването на Съединението на България на 6 септември в града.

В опитите си придобие пълния контрол върху Международен панаир Пловдив, Гергов беше подпомаган от редица правителства. Бизнесменът е известен с това, че беше близък с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а напоследък показва подобна близост и с президента Румен Радев, с когото имат общ фронт срещу Корнелия Нинова. Интересен остава въпросът, дали е постигнал уговорка със сегашното служебно правителство, така че именно в рамките на неговия мандат да стане възможно придобиването на пълния контрол върху Панаира.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук