Митрофанова - Радев
Кадър от честванията на Съединението вчера. Радев коленичи пред Митрофанова.

Това, че Митрофанова на тези снимка не е коленичила заедно с другите официални лица, и кмета от ГЕРБ също, потвърждава негативното отношение на Русия към Съединението и към всеки акт на независима политика не е изненада. Идиотското в случая е, че изобщо е канена на това събитие? Това не може да стане без санкция на държавния глава – той още ли продължава да целува ръка на руския патриарх?.

А къде е английскияt посланик, страната, която ни е подкрепила? Изобщо какви са тези управници, тотално объркани в ценности и действия и очевидно искащи да пренапишат историята?

Къде е споменаването на Захари Стоянов – главното действащо лице на Съединението?
Разлом има и то дълбок и ценностен разлом. Докато не го преодолеем, не сме нация, а сбор от русофили, поданици на руския цар и българи.

Като добавим и изцепките на пловдивският митрополит /с ролекса и скъпите коли/ и си спомним, че за една бройка да стане патриарх, и още като го съпоставим с великите ни църковни лидери като митрополит Методи Кусев, вече имаме цялата картина на деградацията на политическата ни класа и църква.

Тези хора нямаше да бъдат на снимката и да претендират, че представляват България, ако не бяха избрани на избори.

Съединението ще получи своят вот на 2 октомври.

Тъй като от президентството веднага ще се опитат да се разграничат от гафа снощи със стърчащата над Съединението Митрофанова, като се оправдаят с протокола на община Пловдив, да уточня:

Протоколът на държавния глава съгласува с протокола на община Пловдив подобни мероприятия. Оправданието на общината в Пловдив, че поканили всички посланици, пък само Митрофанова е дошла, и за детска градина не става. Да не говорим, че подреждането на посланиците е работа пак на протокола на президента, който нарочно е поставил Митрофанова до него, да могат да си говорят. Гостите имат инструкциите за програмата – реч на кмета, реч на президент, реч и т.н. Минута мълчание. Това, че стърчи означава, че се колебае дали да си присъедини към минутата почит към паметта.

И кой да обясни, че името на Захари Стоянов, отровения по нареждане на Кремъл български държавник е изпуснато? И за това ли протоколът виновен, а не началниците.

Изобщо голям гаф сътвориха кмета на ГЕРБ и президента, разбиращ се с ГЕРБ.

Текстът е публикуван от Илиян Василев във Фейсбук. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук