Началото на есенното издание на“София Филм Фест“ бе дадено на 14-ти септември. Юбилейният 25-и международен фестивал ще предложи на зрителите много премиери и срещи на живо със специални гости, които пристигат лично в София, за да представят своите филми. Събитието ще продължи до края на месеца.

Официалното откриване бе на 14-ти септември в Южният парк до музея „Земята и хората“ с българската премиера на лентата „Брайтън 4“, най новият филм на грузинския режисьор Леванко Глашвили, който лично дойде в София, за да представи творбата си.

Вчера (15. 09) там бе и премиерната за България прожекция на филма „Жените наистина плачат“. Билетите бяха разпродадени бързо. Въпреки студа, зрителите останаха до края на българо-френската продукция, която извади на преден план наболели аз обществото теми.

В есенното издание на „София Филм Фест“ ще бъдат прожектирани късометражни творби на Теодор Ушев, лично селектирани от него.

Селекцията, която е подготвил той, е от малко показвани филми, непознати на българската публика. 4 от филмите никога не са показвани в България.

„Започваме с филми, които са по-познати, като „Сляпата Вайша“ и „Физика на тъгата“, и след това става по-тежко положението в 9 часа, което е точно като увертюра на 7-часовия филм на Бела Тар „Sátántangó“, който е мой любим филм“, сподели още Тео Ушев.

Тази вечер от 18.30 е първата прожекция на програмата, следващата е в събота – 18 септември, от 20.00 часа.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!